Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Radnik na Tušnju deklasirao ekipu Tuzla Cityja

nogomet_tuzla_city_radnik (1)

Ovo je prvi poraz Tuzla Cityja u prvenstvu na domaćem prvenstvu, a ujedno i prvi neuspjeh novog trenera „plavih“ Elvira Baljića

U susretu 13. kola Premijer lige BiH, na stadionu Tušanj, pred oko 500 gledatelja, nogometaši Tuzla Cityja poraženi su u duelu s Radnikom iz Bijeljine rezultatom 0:3 (0:0).

Pobjeda gostiju potpuno je zaslužena, jer su tokom cijele utakice stvorili veliki broj prilika za gol od kojih su realizirali samo dvije.

Nakon što su u prvom poluvremenu šanse za vodstvo prokockali Bradonjić u 10. minuti, te Hasanović u 13. minuti, kada je prebacio golmana Muminovića, a Kojić loptu izbacio sa same gol-crte, gosti su u 58. minuti najavili pobjedničke ambicije.

U toj minuti sjajno se čuvara oslobodio Đurić, ali je lopta prošla pokraj same druge stative.

U 74. minuti Peco je prokockao veliku priliku, kada je „oči u oči“ bio s golmanom domaćih, ali je Muminović izašao kao pobjednik izbacivši loptu koljenom.

No, već u narednoj minuti isti igrač Radnika sjajno je izveo kontru, s desne strane šutirao je po zemlji i doveo svoj tim u vodstvo od 0:1.

Uslijedili su napadi domaćih igrača, ali je u 82. minuti sve odlučeno. Hasanović je u 16-ercu Tuzlaka oborio Maksimovića, a šut sa 11 metara u gol je pretvorio Karić.

Konačan rezultat postigao je Posinković u 90. minuti, kada je pokraj tri čuvara šutirao sa oko 20 metara i savladao golmana Muminovića.