Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radnik savladao Mladost, Vitez deklasirao ekipu Veleža

vitez-velez222

Četiri utakmice 19. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane su danas, a pobjede su ostvarile ekipe Radnika, Viteza i Drine, dok su Čelik i Travnik remizirali.

Radnik je u prvoj utakmici proljetnog dijela sezone Premijer lige BiH savladao Mladost iz Doboj – Kaknja s 3:0 golovima Stokića (24. minut), Hodžića (58.) i Obradovića (70.). S tri nova boda tim iz bijeljine je preuzeo treće mjesto na ligaškoj tabeli.

Vitez je deklasirao posrnulu ekipu Veleža sa 6:0 i napravio iskorak u borbi za optanak u društvu najboljih. S druge strane, Velež je nastavio s lošim rezultatima, a već neko vrijeme je poznato da će velikan iz Mostara od naredne sezone nastupati u Prvoj ligi Federacije BiH.

Čelik nije uspio savladati ekipu Travnika na ”Bilinom polju”. Gosti su čvrstom igrom uspjeli sačuvati svoju mrežu, te u 56. minutu preko Kouadija doći do vodstva. Ipak, domaći tim golom Jovića u 70. minutu uspijeva doći do poravnanja.

Zvornička Drina uspjela je ostvariti gostujuću pobjedu protiv Rudara u Prijedoru. Jedini gol na tom meču postigao je Kuzmanović u 69. minutu susreta.

U posljednjem današnjem meču od 17 sati igraju Borac i Sloboda.

Sutra su na rasporedu dueli između Slavije i Olimpica (14.30), Zrinjskog i Sarajeva (15.00), te Željezničara i Širokog Brijega (16.30).