Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radovac vjeruje da je zaostatak za Slobodom nadoknadiv

fk sarajevo

Igrači aktuelnog bh. prvaka Fudbalskog kluba Sarajevo u srijedu su u Antaliji nastavili s pripremama za predstojeći proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine koji počinje krajem februara.

Na jutarnjem treningu, prvotimci Sarajeva radili su punim intenzitetom na fizičkoj pripremi pod komandnom palicom kondicionog trenera bordo tima Bojana Stamatovića, dok su golmani radili s Irfanom Handžićem.

20160210_2_14196936_5320108_Web

Samir Radovac, mladi veznjak Sarajeva, zadovoljan je tokom priprema i uslovima u Antaliji, ali je poraz protiv Maribora ostavio gorak ukus.

“Dobro smo igrali, rezultat nije bio realan, ali u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Mislim da smo tu utakmicu odigrali dobro i na terenu stajali dobro protiv vrlo kvalitetnog i iskusnog protivnika”, rekao je Radovac.

Naredni protivnik Sarajeva je kazahstanska Astana, a utakmica je na rasporedu u petak. Radovac se nada da će u toj utakmici ekipa odigrati još bolje, iako će s druge strane stajati igrači koji imaju iza sebe utakmice grupne faze Lige prvaka.

20160210_2_14196936_5320088_Web

Svaka od narednih 12 premijerligaških utakmica na proljeće bit će odlučujuća za tim sa Koševa u pokušaju odbrane titule. Sarajevo je peto na tabeli sa šest bodova zaostatka za prvoplasiranom Slobodom. Mladi fudbaler Sarajeva vjeruje kako bodovni minus nije nenadoknadiv i da bordo ekipa može odbraniti naslov prvaka.

“Prošle godine smo zaostajali za Širokim pa smo ih prestigli i istom se nadam i ove godine”, rekao je Radovac.

Igrači Sarajeva će večeras odraditi još jedan trening na kojem će raditi s loptom i na tehničko-taktičkoj pripremi.