Fudbaler Manchester Cityja

Raheem Sterling podržao antirasističke proteste

Raheem-Sterling

Želimo zaustaviti rasizam, baš kao i pandemiju

Fudbaler Manchester Cityja i engleski reprezentativac Raheem Sterling podržao je antirasističke proteste koji se održavaju širom Velike Britanije, prenosi Anadolu Agency (AA).

On je u intervjuu za BBC istakao da je rasizam jedina bolest protiv koje se trenutno vodi rat i da je najvažniji problem jer traje godinama.

“Želimo zaustaviti rasizam, baš kao i pandemiju koronavirusa i to je ono što demonstranti traže. Oni pokušavaju naći rješenje i zaustaviti nepravdu. Nastavit će mirno protestirati, bez nanošenja štete drugim ljudima i poslovnim prostorima“, kazao je Sterling.

Ističući kako rasizam postoji stoljećima i kako su ljudi umorni od tog problema, Sterling je poručio da je vrijeme da se učini nešto konkretno u borbi protiv tog problema.

Uprkos upozorenju vlasti zbog rizika od širenja koronavirusa, jučer su u brojnim britanskim gradovima održani masovni antirasistički protesti. Antirasistički protesti Najmasovniji skupovi održani su u Londonu, Bristolu, Manchesteru, Wolverhamptonu, Nottinghamu, Glasgowu i Edinburghu.