Raiola: Ibrahimović je poput Benjamina Buttona

raiola ibrahimovic

Menadžer švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića Mino Raiola izjavio je kako je Ibrahimović “poput Benjamina Buttona i može igrati u Engleskoj narednih pet godina”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Švedskom reprezentativcu bh. korijena Zlatanu Ibrahimoviću (34) ovog ljeta ističe ugovor sa francuskim prvakom Paris Saint-Germainom (PSG). Ibrahimovićev menadžer Mino Raiola, u razgovoru za Gazzetta dello Sport, otkrio je da su svi veliki klubovi iz Engleske tražili Zlatana Ibrahimovića u svojim redovima, izuzev Manchester Cityja.

Popularni Ibra je ranije izjavio kako bi volio karijeru nastaviti u nekom od engleskih klubova, a već uveliko se govori o njegovom prelasku u Manchester United, ali isto tako i u Chelsea i Arsenal.

Raiola je kazao kako bi Ibrahimović mogao karijeru nastaviti u nekom od engleskih klubova, ali, isto tako, kazao je da Ibrahimović ima ozbiljne ponude iz Italije i Kine.

“Ibrahimović ima ponude sa svakog kontinenta, no još uvijek je rano formirati konačnu sliku. Zlatan je poput Benjamina Buttona! On u Engleskoj može igrati narednih pet godina”, kazao je Raiola.

Također je dodao kako Ibrahimovićev aktuelni klub također čini sve kako bi mu ponudio novi ugovor i zadržao ga na Parku Prinčeva.

“Ne želim otkriti ponudu iz Kine, ali je zaista visoka”, rekao je Raiola.

Ibrahimović je 2012. godine potpisao za francuski PSG. Koliko je njegov dolazak na Park Prinčeva bio dobar za PSG, govori i činjenica da su Parižani nakon pauze od skoro 20 godina postali prvaci Francuske, i to tri godine zaredom.

Inače, “Neobična priča o Benjaminu Buttonu” ime je hollywoodskog ostvarenja iz 2008. godine, a priča je o Benjamin Buttonu, osobi je koja stari unazad. Rođen je kao starac, a kako stari, tako postaje sve mlađi. Njegov lik u filmu tumači Brad Pitt.