Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri: Conte će u Chelseau napraviti revoluciju

Antonio-Conte

Trener novog prvaka Engleske Leicester Cityja i bivši trener londonskog Chelsea Clusio Ranieri izjavio je da podržava svog sunarodnjaka Antonia Contea od kojeg očekuje da naredne sezone po dolasku na klupu Chelsea napravi revoluciju u tom klubu i vrati popularne „plavce“ na staze uspjeha i slave, prenosi Anadolu Agency (AA).

[yuzo_related]

Danas se igra posljednje kolo engleske Premijerlige u kojem se u Londonu sastaju Chelsea i Leicester City. Meč privlači pažnju javnosti i zbog toga što će na klupi Chelsea posljednji put sjediti odlazeći holandski stručnjak Guus Hiddin, a protiv sebe će imati Leicester koji sa klupe vodi bivši trener Chelsea Ranieri.

Ranieri je uoči današnjeg susreta za engleske medije izjavio kako podržava svog sunarodnjaka Contea koji će nakon nastupa sa Italijom na EURO-u u Francuskoj preuzeti Chelsea.

Ističući kako je ova sezona bila teška i razočaravajuća za Chelsea koji je kao branilac titule u poziciji da sezonu završi na maksimalno devetom mjestu, Ranieri je kazao da od Contea očekuje da po dolasku na Stamford Bridge napravi revoluciju i vrati klub na staze slave.

„Conte je energičan i jak čovjek. Očekujem da napravi revoluciju i velike promjene. Izuzetno je koncentriran na svoj posao i vodi računa o svakoj sitnici. On uvijek želi sve da ima pod svojom kontrolom, od ishrane i privatnog života, do treninga i same igre na terenu“, kazao je Ranieri.

Pred početak utakmice na Chelsea i njegovi navijači će posebnim dekorom i ovacijama pozdraviti ekipu novog engleskog prvaka. Iskusni italijanski stručnjak Ranieri, koji je sa Leicester Cityjem napravio sportsko čudo i osvojio titulu pravaka Engleske kazao je da će za to vrijeme ostati u tunelu jer smatra da da su te ovacije za njegove igrače, a da je on zahvalan navijačima toj gesti.

Leicesteru sutra će biti upriličena svečana parada gradom povodom osvajanja titule prvaka Engleske. Ranieri kaže da svojim igračima neće dozvoliti da mnogo slave, jer ih očekuju teške pripreme za novu sezonu i nove izazove.