EMMAUS: U Tuzli postavljen prvi humanitarni kontejner u BiH

emaus

Prvi humanitarni kontejner u BiH za doniranje odjeće i obuće postavljen je u Tuzli ispred Prinčeve džamije i to u organizaciji Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS.

U sklopu ovog pilot projekta sva donirana odjeća i obuća koristit će u svrhu projektnih aktivnosti MFS-EMMAUS-a za pomoć socijalno ugroženim osobama, stalnim korisnicima usluga i svima onima kojima je potrebna pomoć. Projektom je planirano postavljanje većeg broja kontejnera po gradovima širom BiH.

“Za sada je to jedan kontejner koji smo uradili i osmislili u vlastitoj režiji. Kontejner je konstruiran tako da može primiti veću količinu odjeće i obuće, bez da postoji bojazan da će biti oštećena, otuđena ili da će pokisnuti. Nadamo se da ćemo nakon uspjeha ovog pilot projekta postaviti nove humanitarne kontejnere po gradovima širom BiH, po mogućnosti, na atraktivnim lokacijama, i u saradnji sa vjerskim zajednicama, općinama, institucijama i pojedincima”, izjavio je Elmedin Škrebo projekt menadžer Emmaus-a.

Bitno je istaći da će u ovom projektu Emmaus biti servis građanima i svima koji imaju šta donirati s obzirom da MFS – EMMAUS ima kontakte na terenu i bazu podataka onih kojima je potrebna odjeća i obuća, zbog toga što se dešavalo da ljudi donose svoje stvari u Centralni ured Emmaus, ili jednostavno ne znaju gdje bi s tim.

S tim u vezi MFS – EMMAUS poziva sve zainteresirane predstavnike institucija i pojedince širom BiH da se uključe u provedbu ovog korisnog i nadasve humanog projekta.