Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri dobio poziv da u budućnosti vodi italijansku reprezentaciju

ranieri

Trener novog engleskog fudbalskog prvaka Leicester Cityja Claudio Raneiri dobio je otvoren poziv da u budućnosti vodi italijanski nacionalni tim, prenosi Anadolu Agency (AA).

[yuzo_related]

Ranieri, koji danas boravi u Rimu kako bi primio nagradu Enzo Bearzot za najboljeg italijanskog trenera sezone, sastao se sa predsjednikom Italijanske fudbalske federacije Carlom Tavecchiom, koji je izrazio želju da 64-godišnji Italijan jednog dana povede “Azzure” do osvajanja naslova svjetskog prvaka.

“Govorim na abstraktni način, ne o narednom Svjetskom prvenstvu. Claudio je mlad i ima vremena. U svojoj drugoj sportskoj domovini, on ima još dosta toga za postići. I ne mislim da bi bilo lako lišiti ga takve prilike”, kazao je Tavecchio.

Nakon dugogodišnje trenerske karijere bez ijednog velikog naslova, Ranieri je tri kola prije zavšetka sezone, sa Leicesterom uspio osvojiti prvi naslov prvaka Premier lige.

“Od svih titula koje su Italijani osvojili, Claudiov uspjeh je nešto što se ne može porediti. Nadam se da će jednog dana osvojiti Svjetsko prventsvo i sa Italijom”, kazao je Tavecchio.