Zeba: Neka se pojedinci vrate u mišje rupe

zajko zeba

Umjesto slavlja zbog izborenog plasmana Slobode u Evropsku ligu, u Tuzli se uveliko raspravlja o gesti igrača tuzlanskog tima koji su, nakon velike pobjede protiv Sarajeva, odbili otići pred navijače, pozdraviti ih i zahvaliti se na velikoj podršci tokom utakmice, ali i cijelog prvenstva.

Kapiten Slobode Zajko Zeba kaže da su odbili otići pred navijače zato što su ih pojedinci, nakon poraza od Drine, vrijeđali, psovali im i govorili kako su „prodali utakmicu“.

– Ne znaju koliko je nama taj poraz teško pao, jer smo izgubili trku za naslov prvaka. Ipak, dohvatili smo Evropu, na svim utakmicama smo ginuli, postigli smo veliki uspjeh, podarili smo ga iskrenim navijačima, Tuzli i Tuzlacima. Nismo zaslužili psovke i uvrede. Plasmanom u Evropu dokazali smo da vrijedimo, a oni koji su pričali kojekakve izmišljotine neka se sada vrate u svoje mišje rupe – kazao je Zeba u izjavi za Fenu.

Kapitan tuzlanskih „crveno-crnih“ tvrdi da „bojkot“ nije usmjeren prema iskrenim navijačima koji su im bili „vjetar u leđa“ na svim utakmicama u sezoni.

– Oni na koje se odnose moje riječi sami će se prepoznati. Njih ne tretiramo iskrenim navijačima i prijateljima kluba. Drina je bila čisti kiks, a malo ko zna da smo poslije utakmice u svlačionici pola sata samo sjedili i šutjeli. Toliko smo bili potreseni i sigurno nikome nije teže pao taj poraz nego igračima – kategoričan je Zeba.

Najbolji igrač Slobode ne sumnja da će, unatoč svemu, istinski navijači podržati Slobodu i u dvije finalne utakmice Kupa BiH.

– Bez obzira što smo izborili Evropu, pokušat ćemo osvojiti Kup BiH. Taj trofej nam nedostaje i želimo ga donijeti u Tuzlu. Znamo da i Radnik ima ambicije da preko Kupa izbori Europu. Ali, vjerujem da smo bolja ekipa. Sigurno ćemo dati sve od sebe da slavimo, a pri tome očekujem da će najvjerniji navijači opet biti uz nas – zaključio je Zajko Zeba.