Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri: Sada ili nikada do titule šampiona Engleske

ranieri

Claudio Ranieri (64), menadžer Leicester Cityja, konačno je počeo naglas razmišljati o osvajanju titule šampiona Engleske. Njegove “lisice” su najveća senzacija u ligama petice ove sezone. Četiri kola prije kraja Premier lige imaju pet bodova prednosti ispred Tottenhama, a Ranieri smatra da se sada ukazala prilika za šampionski naslov i vjerovatno nikada više, javlja Anadolu Agency (AA).

Do sada je Ranieri govorio o tome da je važno što je Leicester osigurao opstanak, a potom i mjesto u Ligi šampiona naredne sezone. Sada je prvi put za britanske medije potvrdio da želi titulu.

“Imamo šansu ove sezone i nikada više. Plasirali smo se u Ligu šampiona, a to je veliki uspjeh za svakoga, ali sad ćemo pokušati da osvojimo i titulu šampiona. Daćemo svu našu snagu, srce, dušu, sve ćemo dati za taj naslov”, kaže Ranieri i dodaje:

“Potrebno nam je osam bodova iz četiri utakmice da to ostvarimo. Trudimo se da to ostvarimo. Rekao sam mojim igračima da je sada pravi moment da daju sve od sebe.”

Ranieri je u svojoj trenerskoj karijeri vodio mnoge velike evropske klubove, kao što su Juventus, Inter, Chelsea, Atletico Madrid, Roma, Valencia, Monaco, ali nikada nije osvojio naslov nacionalnog šampiona. Od značajnijih trofeja ima Kup i Superkup Italije, Superkup Evrope i španski Kup kralja.