Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranierijevo oproštajno pismo: Umro je moj san

claudio-ranieri

Čelnici Leicestera u četvrtak su neočekivano otpustili trenera Claudija Ranierija.

Prema pisanju engleskih medija, igrači su mu se iza leđa sastali s vlasnikovim sinom i govorili protiv njega, a Italijan navodno nije dobio priliku ni da se pozdravi s ekipom.

Preostalo mu je jedino da se s klubom i navijačima oprosti javnim pismom, koje prenosimo u cjelosti:

“Jučer je umro moj san.

Nakon prošlogodišnje euforije i osvajanja titule prvaka Engleske sve što sam sanjao jest da ostanem u Liecesteru, klubu kojeg ću voljeti zauvijek.

Nažalost, to se nije ostvarilo.

Želio bih se zahvaliti svojoj supruzi Rosanni i cijeloj porodici koja je bezrezervno bila uz mene dok sam radio u Leicesteru. Hvala i mom cijelom stručnom štabu i sportskom direktoru koji su mi omogućili da postanem prvakom. Hvala Leicester City FC-u. Avantura je bila nevjerovatna i živjet će u meni zauvijek.

Hvala svim novinarima i medijima koji su nas pratili i pomogli da ispišemo najveću priču u nogometnoj historiji. Moje iskreno hvala svima u klubu, igrčaima, osoblju, svima koji su bili dio onoga što smo postigli.

I najviše, hvala navijačima. Od prvog dana ste me prihvatili u svoja srca i voljeli me. Volim i ja vas. Niko nikada neće moći oduzeti ono što smo zajedno postigli i nadam se da ćete se toga uvijek prisjećati s osmijehom na licu.

Bilo je to vrijeme sreće koje nikada neću zaboraviti. Bilo je zadovoljstvo i čast postati prvakom sa svima vama.

Claudio Ranieri”

Italijanski trener otišao je iz kluba zajedno sa cijelim stručnim štabom koji je doveo, a dobit će oko tri miliona funti odštete budući da je u avgustu prošle godine produžio ugovor.