Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

beogradski klub

Raspad sistema u Partizanu: Imaju do ponoći da skupe novac, inače ništa od Evrope

partizann

Podsjetimo, prvak Srbije ide direktno u Ligu prvaka sljedeće sezone, a drugoplasirana ekipa ide u 3. pretkolo, čime joj je zagarantovana najmanje grupa Konferencijske lige

Partizan je danas u 15 sati trebao održati izvanrednu skupštinu kluba, ali je ona pomaknuta za 17 sati jer predsjednik Milorad Vučelić još nije uspio osigurati finansije kako bi se klub mogao prijaviti za UEFA-inu licencu sljedeće sezone, za što rok ističe u ponoć.

Kako piše Telegraf, Vučelić čitav dan preko državnih organa pokušava osigurati novac koji je Partizan trebao dobiti još prošle sedmice. Bez sigurnih finansija klub ne može tražiti UEFA-inu licencu, što je Partizanu prioritet jer se iz srpskog fudbala sljedeće sezone vrlo lako može do UEFA-inih grupa.

Podsjetimo, prvak Srbije ide direktno u Ligu prvaka sljedeće sezone, a drugoplasirana ekipa ide u 3. pretkolo, čime joj je zagarantovana najmanje grupa Konferencijske lige. No, osim što nema šanse biti prvak, Partizan će se do kraja sezone morati itekako pomučiti da uhvati toliko željeno drugo mjesto.

Trenutno je treći s bodom manje od Bačke Topole, koja je najugodnije iznenađenje prvenstva. Partizan je dobio samo jednu od zadnjih pet utakmica te omogućio i Čukaričkom da se potpuno uključi u borbu za Ligu prvaka uoči podjele na ligu za prvaka i ligu za ostanak.

Očekuje se da će Partizan ipak uspjeti osigurati finansije do kraja dana i onda se prijaviti za UEFA-inu licencu za sljedeću sezonu. Svaki drugi ishod bio bi ogroman udarac za slavni klub koji proživljava vrlo teško razdoblje.