Rasprodate sve ulaznice za posljednji Tottijev meč u Romi

dzeko_totti1

Proslavljeni fudbaler Rome Francesco Totti (40) u nedjelju će odigrati posljednju utakmicu za rimski klub, a ulaznice za ovu utakmicu su raspradate u rekordnom vremenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Roma će u nedjelju na rasprodatom Olimpiku igrati protiv Genoe, utakmicu posljednjeg kola italijanskog prvenstva.

Ulaznice za meč su rasprodate za 24 sata, a očekuje se da će Totti odigrati nekoliko minuta.

Oproštajni meč Tottija će, osim navijača, posmatrati i mnoge poznate ličnosti kao i nekadašnje zvijezde Rome Gabriel Batistuta, Vincenzo Montella i Antonio Cassano.

Totti je saopćio da će u nedjelju posljednji put nastupiti u dresu rimske Rome u kojoj je proveo cijelu karijeru.

“Posljednji put ću dres Rome nositi na meču protiv Genoe u nedjelju, 28. maja. Nemoguće je da sa nekoliko riječi opišem koliko mi znače boje ovog kluba. Moja ljubav prema fudbalu nikada neće prestati. Za mene je fudbal strast bez koje ne mogu ni zamisliti život. Spreman sam da od ponedjeljka krenem u novu avanturu”, poručio je kapiten Rome Totti posredstvom društvene mreže Twitter.

Prema ranijim najavama, očekuje se da Totti i po okončanju profesionalne igračke karijere ostane u stručnom štabu tog kluba.

Dijete Rome, 40-godišnji Totti je prošao mlađe selekcije tog kluba i za prvi tim zaigrao 1992. godine. U karijeri je odigrao ukupno 784 utakmice za Romu i postigao 306 golova.