Radončić poručio Izetbegoviću: Ramazan nije vrijeme političkih svađa

izetbegovic radoncic

Na obilježavanju 27. godišnjice osnivanja SDA u Sarajevu, predsjednik ove stranke, Bakir Izetbegović, dotakao se i pitanja poljuljane federalne koalicije za što optužuje svog koalicionog partnera, predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

“Nakon izlaska DF-a iz vlasti, u cilju stabilizacije prilika, prije svega u FBiH, zaključena je koalicija sa SBB-om, ali lider SBB-a čini sve da oteža njeno funkcioniranje i za to optuži SDA. Nakon lokalnih izbora, kada mu je stranka doživjela izborni pad, ponovo je zaratio sa nama. Radončić po treći put kreće u kampanju za člana Predsjedništva BiH i SDA mu stoji na putu. SDA neće dopustiti da Bošnjake predstavlja čovjek kojim se bave sudovi u Sarajevu i Prištini, čovjek koji zavađa Bošnjake i koji ih je optužio da su krivi za rat u BiH”, rekao je Izetbegović u današnjem obraćanju.

Ovim povodom se oglasio i predsjednik SBB-a, Fahrudin Radončić, koji je za BHRT izjavio:

“Za razliku od Izetbegovića, duboko poštujem mjesec Ramazan i dobri muslimanski običaj da to nije vrijeme polemika, pa ni političkih svađa koje on godinama uporno vodi sa svima”, naglasio je Radončić u pismenoj izjavi za našu BHRT.