Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raul Gonzalez u aprilu postaje trener

raul

Dugo se nije znalo šta će Raul Gonzalez (40), igračka legenda Real Madrida, raditi nakon što je okačio “kopačke o klin”. No, sada je objavio svoju definitivnu odluku, a to je da će postati trener, javljaju španski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od povratka u Real 2017. godine, Raul je puno vremena proveo proučavajući rad s mlađim kategorijama, prisustvovao je i treninzima, te povremeno putovao sa seniorskim timom. Još tokom boravka u Kataru i Sjedinjenim Američkim Državama, provodio je dane gledajući utakmice i analizirajući taktike pripremajući se za trenerski posao, kojem će se sada u potpunosti posvetiti.

Nekadašnji kapiten Real Madrida trenersku licencu će dobiti u aprilu kada je na rasporedu sljedeći elitni program Fudbalskog saveza Španije koji je rezervisan za bivše reprezentativce ili one koji su igrali duže od deset godine u najjačoj španskoj ligi. Tada će Raul preuzeti rad sa B timom igrača između 15 i 18 godina Real Madrida, gdje će zamijeniti Alvara Benitu, koji će raditi s A timom iste starosne kategorije.

Raul je tokom igračke karijere nosio dres Reala od 1994. do 2010. godine, odigravši 741 zvaničnu utakmicu u kojima je postigao 323 gola. Kasnije je nastupao još za Schalke 04, Al Sadd i New York Cosmos. U dresu reprezentacije Španije nastupio je 102 puta uz 44 pogotka.