Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stupčanica

Reakcija iz Olova nakon Osimove izjave: Naš Višća je bolji je od tvoje kompletne postave

amar-osim-nova

U otvorenom pismu koje je ustupljeno redakciji Radio Olova iz NK Stupčanica podsjećaju Amara Osima da je u nekoliko navrata NK Željezničar „igrao protiv Stupčanice“

“Recimo da je igra mogla biti bolja, ali nismo igrali protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog koji ima 25 dobrih igrača”, rekao je nakon sinoćnje utakmice protiv Zrinjskog trener Željezničara Amar Osim.

Danas je već uslijedila očekivana reakcija kluba iz Olova. U otvorenom pismu koje je ustupljeno redakciji Radio Olova iz NK Stupčanica podsjećaju Amara Osima da je u nekoliko navrata NK Željezničar „igrao protiv Stupčanice“.

– U Olovu je šampionska generacija Željezničara, deset puta vrednija i bolja od današnje, predvođena legendarnim Ribarom u prijateljskom meću sa nama igrala 2:2, podsjetili su.

I u drugoj prijeratnoj utakmici Željezničar je predvođen Bračuljom, remizirao sa Stupčanicom – bilo je 1:1. U prvoj i jedinoj poslijeratnoj utakmici, upravo pod trenerskom palicom Amara Osima, Željo je, prije nekoliko godina slavio 3:1.

– U redovima Željezničara tada je igrao i Olovljanin Edin Višća i kada bi se htjeli spustiti na Amarov nivo komunikacije, mi bi sada mogli kazati da taj Olovljanin danas vrijedi kao cijela Željina postava, navodi se dalje.