Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcija Mulalića nakon što mu je sudija greškom istjerao igrača

edis mulalic
FOTO: I. Kralj

Adžem zadovoljan nakon pobjede, Mulalić izdvojio ZakarićaŽeljezničar je savladao Mladost rezultatom 2:0 u 13. kolu Premijer lige BiH.

Nakon meča svoje viđenje stanja na terenu dali su treneri oba tima.

Edis Mulalić, starteg Mladosti, je bio vidno isfrustriran zbog pogreške sudije, koji je u 82. minuti Arežini pokazao drugi žuti karton umjesto Metalsiju koji je startovao nad Ramovićem.

“Utakmica teška. Trebalo se vratiti poslije poraza u srijedu gdje nismo zaslužili poraz. Teško je bilo bez Isakovića. Dečko broj 17, plavi, dobro igra i u obje tekme je bio najbolji. Željo je zasluženo pobijedio. Čestitam im na pobjedi. Dobili smo 17 crvenih u 17 utakmica, mi smo izgleda još uvijek mali kod nekoga. Neću to da komentarišem da ne bi dobio 13 godina suspenzije. Arežina nikoga ne bi udario bez lopte. On nije ni mrava zgazio”, kazao je Mulalić.

Željezničar pobijedio Mladost, sudija pogrešnog igrača istjerao van (VIDEO)

Nakon njega riječ je imao Admir Adžem.

“Ovo nam je bila treća utakmica u šest dana. Postigli smo dva brza pogotka, kontrolisali tok utakmice. Mogli smo postići još koji gol. Trkački smo bili na zavidnom nivou. Sasvim zaslužena pobjeda. Čestitam igračima na trudu i zalaganju. Dobit će dva dana odmora za dobru utakmicu. Mi napredujemo iz treninga u trening. Treba vremena da ekipa počne misliti kako ja želim. Ja sam zadovoljan. Meni satisfakciju daje kad igrači rade maksimalno na treninzima. Bit ćemo još bolji, skupljati bodove i na zimu se dodatno pojačati. Uz sve to dajemo i mladima priliku i oni su je iskoristili”, kazao je strateg Plavih.