Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španski "As" tvrdi

Real i Liverpool počeli bitku koja bi mogla promijeniti historiju nogometa

4BC7145900000578-0-image-a-36_1525290406477

Mladi Francuz briljira u PSG-u i trenutno je najveća zvijezda svjetskog nogometa uz Messija, Ronalda i Neymara

Liverpool i Real Madrid ušli su u borbu koja bi mogla promijeniti povijest nogometa, piše danas madridski AS i naglašava kako se radi o utrci za dovođenje Kyliana Mbappea.

Mladi Francuz briljira u PSG-u i trenutno je najveća zvijezda svjetskog nogometa uz Messija, Ronalda i Neymara. Dakle, tačno onakav igrač kakvog Real želi imati u svom kadru.

Jedini problem Florentina Pereza i njegovog kluba je što istu želju ima Liverpool. Engleska ekipa na papiru sigurno nema platežnu moć koju ima Real, ali za Mbappea je spremna žrtvovati jednog od najboljih igrača posljednjih godina.

Mohamed Salah navodno unosi nemir u svlačionicu Liverpoola svojim nezadovoljstvom zbog niza loših rezultata i izvjesno je da bi ovog ljeta mogao napustiti klub u skupocjenom transferu.

Ranije je govorio da mu je u karijeri cilj igrati u Barceloni ili Realu, a Liverpool sada vidi sjajnu priliku za to da mu ispuni želju jer bi tako ispunio i svoju.

Idealan scenario za Liverpool bio bi da Realu proda Salaha za pozamašnu svotu o kojoj se ranije pričalo (oko 100 miliona eura) te da onda tim novcem i dijelom koji bi sam dodao kupi Mbappea od PSG-a.

Osim što bi zaradili na prodaji Salaha, lakše bi podnijeli teret plaće koji dolazi s Mbappeom. Salah ima oko 12 miliona eura godišnje plaće, a morali bi dodati još osam da si mogu priuštiti Mbappea.

Naravno, nitko ne garantira da će sve ići po planu za Liverpool. Potpuno je realno očekivati da Real jednostavno kupi Mbappea i onda ostavi Liverpool da smišlja što će sa Salahom. Ipak, koliko god stvari izgledale jednostavno, jasno je da se radi o poslu koji će odlučiti tok nogometne historije jer je Mbappe s pravom naglašen kao nasljednik Messija i Ronalda, prenosi Index.