Real i PSG dogovaraju posao stoljeća: Kraljevi će biti jači od Barce?

Real Madrid vs Paris Saint Germain

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez prošle subote putovao je u Dohu gdje se sastao s predstavnicima katarske kraljevske porodice koja pod svojim patronatom drži PSG.

Navodno su dva povoda za sastanak: Perezovi privatni poslovi u svezi njegove mega-građevinske kompanije ACS, koja konkurira za izgradnju autocesta i druge infrastrukture u Kataru, te transferi na relaciji Real – PSG.

Isprva su španjolski i francuski mediji spekulirali da se Perez sastao sa šefovima pariškog kluba kako bi prodiskutirali o mogućem transferu Cristiana Ronalda na Park prinčeva. No, nedugo potom pojavila se nova verzija. Navodno se razgovaralo o transferu Zlatana Ibrahimovića u Real, a možda je na stolu bila i moguća trampa.

[quote_box_right]Real traži rasnog golgetera, špicu koja bi zadovoljavajućim brojem golova rasteretila Ronalda. Kako Perez uvijek želi uplesti i marketinšku komponentu, odnosno igrača koji osim kvalitete nosi sa sobom i glamur, od Ibre teško da ima boljeg izbora[/quote_box_right]

Prema nekim spekulacijama razgovaralo se o mogućnosti da Ibrahimović već ovog ljeta prijeđe u Real, a Ronaldo idućeg u PSG. Naravno, sve uz odgovarajuće odštete. Jasno da je Ronaldo u ovom trenutku puno vrjedniji o Ibre. Bio bi to “posao stoljeća” u kojem bi se okrenuo astronomski novac.

Real traži rasnog golgetera, špicu koja bi zadovoljavajućim brojem golova rasteretila Ronalda. Kako Perez uvijek želi uplesti i marketinšku komponentu, odnosno igrača koji osim kvalitete nosi sa sobom i glamur, od Ibre teško da ima boljeg izbora.

Kao bivši igrač Barcelone, na koju je još uvijek ljutit, nosi dodatnu zanimljivost i sigurno bi bio dobro prihvaćen od navijača koji bi taj transfer shvatili kao malu pobjedu nad katalonskim rivalom. Ne treba sumnjati da bi Ibrahimović bio silno motiviran pokazati Kataloncima koliko su pogriješili kada su ga marginalizirali i u konačnici prodali za puno manji iznos nego što su ga kupili. Ibrahimović u dresu Reala protiv Barcelone i Messija! To je priča koja bi u trenu obišla globus i donijela novu dozu intrige „el clasicu“. Na jednoj strani Ronaldo, Bale i Ibra, a na drugoj Messi, Neymar i Suarez. Kakva bi to priča bila, mediji bi o tome brujali mjesecima.

Real bi gotovo sigurno financijski profitirao, Ibrini dresovi bi se prodavali kao šećerna vata u lunaparku, a možda bi se poklopio i sportski dio priče. Ibrahimović bi trebao dokazati da još uvijek nije za staro željezo. Mnogi su mišljenja da bi Real s Ibrom na mjestu centarfora bio jači od Barce ili barem puno konkurentniji nego prošle sezone. Ako ne upali priča s Ibrahimovićem, Real bi mogao dovesti Fernanda Llorentea. Bila bi to slaba utjeha.