Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

primera

Real izgubio na Bernabeu od davljenika i to na kakav način

ramos crveni

Najbolju šansu za izjednačenje imao je – Courtois. Tukao je glavom poslije kornera u 95. minuti, pored gola kolege Bona

Krenulo je tako dobro za prvaka Evrope. Casemiro je u 25. minuti zabio za vodstvo poslije prekida i činilo se da Girona nema kvalitet ni snage da napravi iznenađenje, no završilo je 2:1 za katalonski klub u 24. kolu La Lige.

Tako su skromni gosti prekinuli niz od 13 utakmica bez pobjede u svim takmičenjima, odnosno niz od šest uzastopnih poraza.

Bez suspendovanog Luke Modrića nije bilo ni stabilnosti u igri Solarijeve ekipe, a niti posebne kreativnosti što se posebno vidjelo u drugom poluvremenu kada Realovi igrači nisu znali čuvati loptu protiv gostiju koji su se postepeno otvarali.

Girona, do ovog kola 17. ekipa Primere, preokrenula je kiksovima Sergija Ramosa i Marcela. Ramos je u 65. minuti branio gol Courtoisa rukom, sudac Cuadra pokazao je na penal, a Stuani je bio siguran.

Deset minuta poslije, Marcelo kasni u bloku, a Portu pogađa za muk pred 69.000 gledatelja na Santiago Bernabeuu.

Najbolju šansu za izjednačenje imao je – Courtois. Tukao je glavom poslije kornera u 95. minuti, pored gola kolege Bona.

Da stvar bude gora po Blancose, Sergio Ramos u 90. minuti isključen je zbog dva žuta kartona nakon što je neoprezno nogom u glavu udario Alcalu. Time je vrlo vjerovatno otpao za prvenstveni El Clasico.

Bio mu je to 25. crveni karton u karijeri.

Real je ovim porazom ostao na devet bodova iz lidera Barcelone, a Girona je s neočekivana tri boda pobjegla, barem na kratko, iz opasne zone.