Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Westfalen Blatt

Objavljena video snimka sa mjesta nesreće u kojoj je stradao Šaban Šaulić

saulic nesreca33

Vozač Mazde udario je u Seat u kojem je bio Šaban, a njihov auto udario je u prepreke koje su se našle na cesti na kojoj su bili radovi

Folk pjevač Šaban Šaulić jutros je poginuo u okolici Bielefelda, a njemačka policija priopćila je detalje teške nesreće nakon koje je popularni pjevač narodne muzike završio u bolnici, gdje je i preminuo.

Nesreća se dogodila 10 minuta prije 7 sati, neposredno prije čvora Gütersloh, a prema policijskom izvještaju dva vozila sletjela su s puta i udarila u zaštitnu ogradu na cesti.

Westfalen Blatt piše da je navodni uzrok nesreće alkohol, a skrivio ju je 34-godišnjak koji je upravljao Mazdom 6, i to bez vozačke dozvole. Njemački portal dodaje kako su dvije osobe iz Seata Ibize teško ozlijeđene, dok je suvozač preminuo. Vozač Mazde udario je u Seat u kojem je bio Šaban, a njihov auto udario je u prepreke koje su se našle na cesti na kojoj su bili radovi.

Prema neslužbenim informacijama koje objavljuju srpski mediji, Šaban je automobilom krenuo prema zračnoj luci kad se dogodila nesreća. Šaulić nije upravljao vozilom već je bio na suvozačkoj poziciji, a s njima bio je još i Šabanov kum, koji je također teško ozlijeđen, dok je navodni krivac nesreće prošao tek s lakšim ozljedama ramena.