Liga prvaka

Real Madrid nakon produžetaka izborio polufinale

real madrid fb (1)

Chelsea je od prve minute u Madridu došao s jasnim ciljem, da napravi čudo i nije se došao predati, dok je Real podbacio i odigrao je jednu od najslabijih utakmica sezone

Real Madrid je u polufinalu Lige prvaka. Real je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka nakon produžetaka prošao aktualnog prvaka Evrope poslije nevjerovatne drame i preokreta. Real je izgubio 2:3, ali je zbog pobjede 3:1 u Londonu prošao dalje.

Golove za Chelsea postigli su Mount u 15., Rudiger u 51. i Werner u 75. minuti. Za Real je pogađai Rodrygo u 80. minuti nakon sjajne asistencije Luke Modrića, a prolaz dalje Kraljevima je donio čudesni Karim Benzema u 96. minuti.

Real je iz Londona donio ogromnih 3:1 i malo ko je vjerovao da Chelsea može nešto napraviti na Bernabeuu, no ekipa Thomasa Tuchela odigrala je fenomenalnih 80 minuta i bila je na korak do senzacije.

Chelsea je od prve minute u Madridu došao s jasnim ciljem, da napravi čudo i nije se došao predati, dok je Real podbacio i odigrao je jednu od najslabijih utakmica sezone.

Chelsea je dominirao, imao je 3:0, zbog laganog dodira ruke Alonsa VAR im je i poništio gol s kojim bi imali i 4:0. Ali deset minuta prije kraja regularnog dijela Modrić je čarolijom asistirao Rodrygu za povratak u igru i produžetke, a tamo je svoje napravio – Karim Benzema, koji je odveo svoj tim u polufinale ovog takmičenja.