Španci u polufinalu

Villarreal priredio senzaciju i izbacio Bayern iz Lige prvaka

villarreal fb (1)

Za čudo se pobrinuo Chukwueze koji je pogodio u 88., samo četiri minute nakon što je ušao u igru

Nogometaši Villarreala izborili su polufinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice četvrtfinala nadvisili Bayern (1:0 u prvoj utakmici, 1:1 u revanšu).

Strijelac za Bayern bio je Robert Lewandowski u 52. minuti, a za čudo se pobrinuo Chukwueze koji je pogodio u 88., samo četiri minute nakon što je ušao u igru.

Njemački prvak je u prvom dijelu bio aktivnija i bolja ekipa, s posjedom lopte u svojim nogama (64 posto) i većim brojem udaraca prema suparnikovom golu (9:2). Ipak, od svih ti pokušaja probijanja odbrambenog bloka gostujuće ekipe nikakve koristi nije bilo.

Villarreal se branio organizirano i čvrsto, tako da pravih šansi nije ni bilo, a onaj jedini pokušaj koji je išao u okvir gola Španaca uputio je Musiala glavom, no ravno u ruke golmana Rullija.

Kao i prvi dio, i drugi je Bayern otvorio silovitim presingom na goste, a samo sedam minuta nakon starta nastavka to mu je donijelo prednost. Thomas Müller osvojio je loptu, pronašao Lewandowskog na vrhu šesnaesterca, a poljski napadač oslobodio se čuvara i prizemnim udarcem poslao loptu od stative u mrežu. Bilo je to u 52. minuti i bila je to najava muke na koju će njemački prvak savladati Villarreal do kraja utakmice.

Nizale su se akcije pred golom Rullija, Bayernovi igrači tražili su drugi gol koji bi im osigurao polufinale Lige prvaka, no od 30-ak udaraca koje su uputili prema golu suparnika nikakve koristi nije bilo. I onda, kad se očekivao produžetak i kad je Villarreal izgledao kao da je na izmaku snaga, dogodio se trenutak koji je eliminirao Bayern iz Lige prvaka, a poslao Villarreal u polufinale koje će igrati 27. aprila.

Chukwueze, koji je ušao u igru samo koju minutu ranije, bio je precizan za 1:1 i ukupnih 2:1 Emeryjevog tima i razočaranje njemačkog prvaka koji se oprostio od najjačeg klupskog nogometnog takmičenja u Europi.