Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kim Clijsters

Od tenisa se oprostila jedna od najboljih igračica svih vremena

kim clijsters instagram

Clijsters je s porodicom preselila iz Belgije u New Jersey, a u razgovoru za wtatennis.com objasnila je da nije mogla uskladiti majčinske obaveze s količinom treninga potrebnih za održavanje forme na vrhunskoj razin

Belgijska 38-godišnja teniserka Kim Clijsters objavila je da se više neće takmičiti na profesionalnim turnirima, nakon što se u posljednje dvije godine bezuspješno pokušala vratiti u svjetski teniski vrh.

“Odlučila sam da više neću igrati na službenim turnirima… Zahvaljujem svima koji su me podržavali u posljednje dvije godine”, napisala je u objavi na Instagramu uz fotografiju sa suprugom i njihovo troje djece, prenosi Hina.

Clijsters je s porodicom preselila iz Belgije u New Jersey, a u razgovoru za wtatennis.com objasnila je da nije mogla uskladiti majčinske obaveze s količinom treninga potrebnih za održavanje forme na vrhunskoj razini.

Clijsters je tako nakon trećeg i konačnog oproštaja od profesionalnog igranja karijeru zaključila s četiri Grand Slam naslova (US Open 2005., 2009. i 2010. te Australian Open 2011.), 41 osvojenim turnirom i više od 24 miliona američkih dolara zarađenih od turnirskih nagrada.

Pobijedila je u 80 posto profesionalnih mečeva (523-131), a svjetski broj 1 bila je u četiri navrata. Za svoja postignuća 2017. je uvrštena u Međunarodnu tenisku kuću slavnih.