Fudbal

konačno

Real Madrid počeo s treninzima

11/05/2020

Prošle sedmice s treninzima, nakon prekida zbog pandemije koronavirusa, nastavili su mnogi španski klubovi, među kojima Barcelona i Atletico Madrid

Fudbaleri Real Madrida danas su se, nakon dva mjeseca, vratili treninzima, istina pod strogim zdravstvenim pravilima u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ekipa se vratila na trening terene u Real Madrid Cityju. Igrači su radili od deset sati pod vodstvom Zinedinea Zidanea i prema strogim zdravstvenim pravilima protokola Profesionalne fudbalske lige za pandemiju COVID-19. Podijeljeni u dvije smjene i na više terena, igrači Real Madrida obavili su prve individualne vježbe s loptom i bez nje“, saopšteno je iz “kraljevskog kluba“.

Tokom dana su iz Profesionalne fudbalske lige (LFP), pod čijom ingerencijom su prva i druga španska liga, objavili kako planiraju da se sezona nastavi 12. juna. Nešto ranije, objavljeno je da je tokom testiranja u klubovima prve i druge lige bilo pet pozitivnih na COVID-19.

Prošle sedmice s treninzima, nakon prekida zbog pandemije koronavirusa, nastavili su mnogi španski klubovi, među kojima Barcelona i Atletico Madrid.

Španska La Liga prekinuta je 12. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa, a očekuje se da bi se mogla nastaviti početkom juna. U trenutku prekida sezone, nakon 27 odigranih kola, lidera na tabeli bila je Barcelona sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.