Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener Shenzhena

Roberto Donadoni: Kina se vraća u normalan život

donadoni

Kina je bila prva nacija na svijetu koja se suočila s pandemijom i uspjela se izvući iz nje. Stoga je normalno da možemo učiti iz njenog iskustva, rekao trener Shenzhena

Roberto Donadoni, trener fudbalera Shenzhena kazao je da je kineski fudbal gotovo spreman nastaviti s takmičenjima, nakon što su timovi imali u kontinuitetu mjesec dana za treninge, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sada, dok se Kina pokušava vratiti u normalu nakon pandemije novog koronavirusa, fudbal se za početak vratio odigravanjem prijateljskih utakmica.

Nekadašnji selektor Italije kazao je da njegov tim očekuje još jedan kontrolni susret protiv Guangzhou Evergrandea, nakon što su se s istim rivalom sastali proteklog vikenda.

“Bila je to veoma lijepa subota. Evergrande će nam u subotu uzvratiti posjetu. Kina je bila prva nacija na svijetu koja se suočila s pandemijom i uspjela se izvući iz nje. Stoga je normalno da možemo učiti iz njenog iskustva. Ovdje se, osim mjerenja temperature, maski i testiranja, sve vraća u normalu. Biće neobično igrati bez publike, iako svi imaju iskustva s igranjem na praznim stadionima. Sigurno je da ima više nedostataka nego prednosti”, kazao je 56-godišnji Donadoni za litalijanske medije.

Nekada sjajni fudbaler Milana, tokom trenerske karijere vodio je Lecco, Livorno, Genovu, Napoli, Cagliari, Parmu Bolognu i sada Shenzhen. Selektor “azzurra” bio je od 2006. do 2008. godine.