Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real Madrid ponudio Iscu šestogodišnji ugovor

SD Eibar v Real Madrid CF – La Liga

U trenutku kada je španski reprezentativac Iscu u centru pažnje zbog navodnih pregovora oko prelaska u Barcelonu, njegov sadašnji klub Real Madrid napravio je pravi potez i ponudio sjajnom ofanzivnom veznom fudbaleru novi šestogodišnji ugovor, javlja Anadolu Agency (AA).

Španski mediji navode da bi Isco, ukoliko prihvati novi ugovor, zarađivao oko šest miliona eura godišnje, što je tri puta više nego sada. Njegov aktuelni ugovor sa Realom ističe u junu 2018. godine, pa je logično što mnogi ne samo španski, nego i evropski klubovi pokazuju interes za njega.

Istina, Isco trenutno nije prvi izbor u timu trenera Zinedinea Zidane, ali s obzirom da su mu tek 24 godine, jasno je da Real na njega ozbiljno računa u budućnosti, jer Cristiano Ronaldo, Karim Benzmema i Luka Modrić neće vječno igrati.

Isco je u “kraljevski klub“ došao 2013. godine iz Malage za 30 miliona eura. O tada je za Real odigrao 179 utakmica i postigao 28 golova. U dresu reprezentacije Španije nastupio je 18 puta i dao tri gola.