Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serio Ramos

Real Madrid želi se riješiti kapitena?

ramos-real-madrid

Nakon 32. godine Real svojim veteranima planira davati ugovore godinu za godinu, a ne višegodišnje

Pojavili su se problemi na relaciji Real Madrid – Sergio Ramos, javlja madridski AS.

Razlog je novi ugovor. Kapiten Reala aktuelni ugovor ima do juna 2021. godine, još 16 mjeseci, a iz kluba nije dobio nikakav poziv za pregovore oko produženja.

Realu se ne žuri. U klubu su svjesni da će Ramos imati 35 godina kad mu istekne sadašnji ugovor i ne žele u ovom trenutku procijeniti u kakvom će stanju tad biti pa mu i ne planiraju ponuditi produžetak saradnje. S druge strane, Ramos želi ugovor do 2023. godine. U Realu je od 2005. godine.

“Unatoč Ramosovoj ulozi u svlačionici i važnosti na terenu, klub će teško prihvatiti njegovu ideju o novom dvogodišnjem ugovoru. Nakon 32. godine Real svojim veteranima planira davati ugovore godinu za godinu, a ne višegodišnje. Najveći problem je finansijski fair play zbog kojeg Real ne može raditi lude stvari i plaćati 35-godišnjake po 14 miliona eura po sezoni, koliko Ramos ima”, piše AS.

Ramos je dosad tri puta obnovio ugovor s Realom. Prvi put 2011. godine, zatim u ljeto 2015. godine kada je njegove probleme s Realom pokušao iskoristiti Manchester United i dovesti ga te posljednji put 2017. godine.

U ovom stoljeću Real je imao problema s kapitenima i nijedan od njih nije dočekao penziju u Madridu. Hierro je s 35 godina otišao u Al-Sarryan, Raul s 33 u Schalke, a Casillas s 34 u Porto.