ubijeno devet ljudi

Detalji masakra u Njemačkoj: Monstrum je iza sebe ostavio video, ali i pismo

terorista

Informacije policije upućuju na to da je napadač počinio samoubistvo u svojoj kući nakon što je pobjegao u tamnom automobilu

Njemački dnevni list Bild na svom portalu navodi da je ubica Tobias R.

On je, prema dosadašnjim informacijama, pozvonio na ulazna vrata barova, a kad bi otvorili vrata otvorio je vatru prema ljudima koji su pušili šišu. Ne birajući žrtve. Među njima je, prema Bildu, više Kurda.

Ubica je iza sebe ostavio pismo i video. U pismu navodi da je potrebno pobiti određene grupe ljudi. Iz čega se može zaključiti da je riječ o još jednom napadu čiji su motivi desno ekstremistički.

No, kako navode njemački mediji, pismo koje je ubica ostavio iza sebe pokazuje da je riječ o osobi koja je očito imala ozbiljnih mentalnih smetnji jer je tekst izuzetno konfuzan.

Policija je povećala broj umrlih na devet nakon što je jedna od ranjenih osoba podlegla ozljedama.

Informacije policije upućuju na to da je napadač počinio samoubistvo u svojoj kući nakon što je pobjegao u tamnom automobilu.

Bild piše kako je muškarac njemački državljanin, da su u njegovom automobilu pronađeni streljivo i časopisi o oružju te da je imao dozvolu za oružje za lov.

Devetero ljudi ubijeno je u dva oružana napada na nargila barove u zapadnonjemačkom gradu Hanauu u srijedu navečer, objavili su policija i mediji.

Po pisanju Bilda, napadači su prvo ispred nargila bara “Midnight” ubili troje i ranili jednu osobu. Potom su se odvezi u četvrt Kesselstadt, ondje upali u drugi bar istog tipa “Arena” i ubili još petero te ranili četvero ljudi.

Na mjestima napada sve je puno policije i vozila hitne pomoći. Grad nadlijeću policijski helikopteri.

Hanau je grad s 98 hiljada stanovnika, 25 kilometara istočno od Frankfurta.