Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real prekršio usmeni dogovor s Atleticom, Hernandez odradio ljekarski

SD Eibar v Deportivo Alaves – La Liga

Theo Hernandez oblači dres madridskog Reala sljedeće sezone! Real je odlučio platiti odštetnu klauzulu od 24 miliona eura i tako oteti Hernandeza gradskom rivalu Atleticu.

Ovim transferom Real će prekršiti usmeni dogovor s gradskim rivalom. Naime, Real je u posljednjih nekoliko godina bio zainteresiran za nekoliko Atleticovih igrača, ali na Vicente Calderonu su odbili pregovarati s komšijama, a usmeni dogovor je bio da Real neće otimati Atleticu igrače, pa tako Kraljevski klub nije doveo zvijezde poput Kuna Aguera ili Falcaa.

Theo igra na poziciji lijevog beka, na posudbi je u Alavesu, a napustit će Atletico bez ijedne odigrane minute u prvenstvu za taj klub. U Atleticu mu igra stariji brat Lucas.

Ovaj transfer iznenadio je i Barcelonu jer su Katalonci bili zainteresirani za njega kako bi pojačali konkurenciju u odbrani. Katalonski mediji tvrdili su da je Barcelona prvi izbor francuskom nogometašu, a i Theov agent potvrdio je kako je klub s Camp Noua ponudio također 24 miliona eura. No, Francuz je izabrao Real i danas odradio ljekarski pregled.

Zašto je Genk prekrižio Sušića? Mnogi smatraju da se odgovor krije u jednoj fotografiji!