Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zašto je Genk prekrižio Sušića?

susic

Tino Sven Sušić godinama je bio vođa splitskog Hajduka, a prošlog ljeta stigao je u Belgiju u redove Genka.

U Belgiju, u kojoj je igrao i prije Hajduka, bh. veznjak vratio se kao veliko pojačanje, no pola godine kasnije pokazao se kao jedan od najvećih promašaja Genka.

Oodigrao je tek 15 utakmica, većinu od prve minute i uglavnom na poziciji ofanzivnog veznog. U tih 15 utakmica dobio je jedan žuti karton, u desetom kolu protiv Mouscrona. Doduše, pogodio je i stativu u derbiju protiv Anderlechta, najboljoj utakmici koju je odigrao u Belgiji…

Sušić je dolaskom trenera Alberta Stuivenberga pao u drugi plan. Ubrzo ga je trener poslao čak u B tim Genka, a tamo se početkom februara ozlijedio.

Do danas nije odigrao niti jednu utakmicu za prvi tim, a u pitanju nije ozljeda. Naime, Stuivenberg je krajem marta izjavio da se Sušić oporavio od ozljede, ali da je njegovo neigranje izbor trenera.

Šta trener Genka zamjera Sušiću? Isto ono što i navijači Hajduka dok je bio u Splitu – predugo čuvanje lopte i neodgovornost u defenzivi.

I dok u Hajduku nije imao zamjenu, pa je ekipa morala biti podređena njemu, u Genku je tek treći izbor na poziciji ofanzivnog veznjaka iza Španca Alejandra Pozuela i velike belgijske nade Siebea Schrijversa.

Nakon što se oporavio od ozljede propustio je sve utakmice doigravanja belgijskog prvenstva, a sada se u posljednjoj utakmici protiv Eupena vratio. Na klupu.

Na Instagramu je osvanula fotografija koja je možda otkriva zašto Sušiću u Belgiji tako loše ide, te zašto iz Genka najavljuju njegov odlazak u sljedećem prijelaznom roku. Jedan pogled na fotografiju dovoljan je da se vidi u kakvom je fizičkom stanju…

U Genku na njega više ne računaju, zainteresiranih klubova nema kao prošle godine kada je bio u Hajdukovom izlogu, neigranjem je izgubio status reprezentativca Bosne i Hercegovine, pa će mu sljedeći prijelazni rok biti jedan od najbitnijih u karijeri. Ovaj put ne smije pogriješiti s izborom kluba…