Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real u osmini finala Lige prvaka, pobjeda Juventusa

juventus-sevilla

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka.

Aktuelni prvaci Evrope su u petom kolu na gostovanju u Lisabonu pobijedili Sporting sa 2:1.

Real je poveo u 29. minuti golom Rafaela Varanea, a izjednačio je Adrien Silva u 80. minuti iz penala. Pobjedu Realu donio je Karim Benzema u 87. minuti, čime je ostavio španski tim u igri za prvo mjesto u grupi.

Naime, Real u posljednjem kolu dočekuje Borussiju Dormund koja je večeras u nevjerovatnoj utakmici na svom terenu pobijedila Legiju iz Varšave sa 8:4.

Oboren rekord Lige prvaka: Čak 12 golova postignuto u Dortmundu

Nogometaši Juventusa pobijedili su u gostima ekipu Seville sa 3:1 u petom kolu H-grupe Lige prvaka.

Nicolas Pareja doveo je domaće u vodstvo u 9. minuti, a izjednačio je Claudio Marchisio u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Juventus je u vodstvo došao u 84. minuti golom Leonarda Bonuccija, a pobjedu tima iz Torina potvrdio je Mario Mandžukić u 90. minuti.

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić odigrao je 84 minute za Juventus, koji je preuzeo prvo mjesto na tabeli sa bodom prednosti nad Sevillom.

Treći je Lyon koji je večeras uz dosta muke slavio u Zagrebu nad Dinamom s 1:0 i na taj način ostao u igri za plasman u osminu finala. Francuski tim ima tri boda manje od Seville koju dočekuje u posljednjem kolu. U prvom meču ta dva tima Sevilla je slavila s 1:0.

Pobjedu Lyonu večeras je donio Alexandre Lacazette u 72. minuti, čime je ostavio Dinamo bez osvojenog boda nakon petog kola.

U dresu Dinama cijeli meč odigrao je bh. internacionalac Amer Gojak, dok Armin Hodžić nije ušao u igru.

Nogometaši Monaca osigurali su prvo mjesto u E-grupe Lige prvaka.

Monaco je u petom kolu pobijedio Tottenham s 2:1 i kolo prije kraja ima četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Bayerom iz Leverkusena.

Njemački tim je u prvom meču u ovoj grupi remizirao sa CSKA iz Moskve 1:1, ali je osigurao drugo mjesto s obzirom na to da ima tri boda prednosti nad Tottenhamom i bolji skor u međusobnim susretima.

Engleski tim će u posljednjem kolu dočekati CSKA, a taj meč odlučit će ekipu koja će takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi. Kolo prije kraja Tottenham ima bod prednosti nad ruskim timom.

Prvo mjesto u G-grupi osigurao je Leicester, koji je večeras pobijedio Brugge s 2:1. Leicester nakon pet kola ima 13 bodova, pet više od drugoplasiranog Porta koji je večera odigrao 0:0 sa Koebenhavnom. Danski tim ovim remijem zadržao je šanse da se plasira u osminu finala, s obzirom na to da ima dva boda zaostatka za portugalskim klubom. Koebenhavnom u posljendjem kolu gostuje Bruggeu koji je posljednji bez bodova, dok Porto dočekuje Leicester.

U srijedu su u okviru 5. kola Lige prvaka na programu sljedeće utakmice: FK Rostov – Bayern Munich, Bešiktaš – Benfica, Arsenal – Paris SG, Atletico Madrid – PSV, Borussia Monchengladbach – Manchester City, Celtic – Barcelona, Ludogorets – Basel i Napoli – Dynamo Kyiv