Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Redknapp: Begović je pobjegao kada je vidio Pletikosu

begovic

Bivši menadžer Portsmoutha, Tottenhama i Queens Park Rangersa Harry Redknapp ispričao je zanimljivu zgodu kako je Asmir Begović prije pet i pol godina zbog Stipe Pletikose odbio transfer u redove Tottenhama.

Begović je danas na meti premierligaškog prvaka Chelseaja, a Redknapp smatra da aktualnom vrataru Stokea ne bi bilo dobro prijeći u redove Bluesa gdje bi bio zamjena Thibautu Courtoisu, nego u redove Manchester Uniteda budući da će prvi golman Crvenih vragova David De Gea najvjerovatnije preći u redove Real Madrida.

“On je predobar golman da bi bio broj dva i da će ode na Stamford Bridge biti samo zamjena za Thibauta Courtoisa. On je sjajan profesionalac, među šest je najboljih vratara i ako De Gea ode u Real Madrid mislim da bi ga Manchester United trebao potpisati”, napisao je Redknapp na svom internetskom blogu.

Onda se Redknapp prisjetio zgode kad je Begovića zamalo doveo u Tottenham, ali se transferu nenadano ispriječio ni kriv ni dužan – Stipe Pletikosa.

“Imao sam ga u Portsmouthu i skoro sam ga poveo sa sobom u Tottenham, ali kad se pojavio na trening igralištu Spursa ondje je vidio hrvatskog vratara Stipu Pletikosu koji je tamo bio samo kako bi pozdravio svoje suigrače Luku Modrića i Niku Kranjčara. Međutim, Asmir je mislio da ćemo potpisati i Stipu, što mu se nije svidjelo, pa se brzo okrenuo i bez da nam je išta rekao, potpisao za Stoke“, prenosi Redknappove riječi Stoke Sentinentel.

“Mi smo ga zvali, govorili mu da je pogriješio i da je Pletikosa tamo samo da bi vidio svoje prijatelje, a ne da bi potpisao za nas, no već je bilo prekasno. Danas se tome smijemo kada se sretnemo. A na kraju je ispalo da smo i doveli Pletikosu kao zamjenu na posudbu“, zaključio je Redknapp.

I uistinu, Pletikosa je na kraju postao član Redknappovog Tottenhama sezone 2010/11 kada je stigao na posudbu iz moskovskog Spartaka, a kasnije je završio u FC Rostovu.