Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska liga

Remi Barcelone i Napolija, težak poraz Borussije Dortmund

napoli facebook (1)

Barcelona je izjednačila u 59. minuti preko Ferrana Torresa iz penala

U play-off rundi Europa lige škotski su Rangersi pobijedili 4:2 kod Borussije Dortmund i tako došli nadomak plasmana u osminu finala. Nijemci, koji su bili favoriti uoči dvomeča, nisu mogli parirati gostima iz Glasgowa.

Rangersi su poveli golom Taverniera u 38. minuti iz penala, a tri minute kasnije Morelos je zabio za 2:0. U 49. minuti Lundstram je zabio za 3:0, da bi za domaćina zabio Bellingham u 51. minuti. Pogotkom Morelosa u 54. minuti Rangersi su otišli na 4:1. Konačni rezultat postavio je Guerreiro u 82. minuti. Hrvatski reprezentativac Borna Barišić odigrao je svih 90 minuta za Rangerse.

U drugom meču, Napoli je poveo kod Barcelone golom Zielinskog u 29. minuti, nakon sjajne asistencije Elmasa. Barcelona je izjednačila u 59. minuti preko Ferrana Torresa iz penala. Prethodno je Juan Jesus igrao rukom u kaznenom prostoru Napolija pa je nakon VAR provjere rumunski sudac Kovacs dosudio kazneni udarac.

Sjajnu utakmicu odigrali su Zenit i Betis. Gosti iz Seville poveli su 2:0 golovima Rodrigueza u osmoj te Williana Josea u 18. minuti. Ruska se ekipa na svom terenu vratila pogocima Dzjube u 25. te Malcoma u 28. minuti, a onda je Guardado u 41. minuti donio Špancima 3:2 vodstvo. Dejan Lovren zbog povrede nije konkurirao za ovu utakmicu. Moldavski prvak Sheriff je pobijedio Bragu 2:0 golovima Thilla u 43. te Traorea u 83. minuti i tako stekao prednost uoči uzvrata u Portugalu.