Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Remi Olimpica i Spartaka, Halilović pogodio iz prvog dodira s loptom

olimpic spartak pandza

Fudbaleri Olimpica i Spartaka iz Trnave remizirali su rezultatom 1:1, u prvom meču prvog pretkola Evropske lige koji se igrao na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Osvajač Kupa Bosne i Hercegovine iz prošle sezone Olimpic odlučno je ušao u meč koji je upisan u historiju kao prvi evropski nastup najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

[pull_quote_right]Varešanović: Ne mogu bit zadovoljan, posebno jer smo prvo poluvrijeme odigrali odlično, postigli gol i imali još dvije ili tri prilike da povećamo prednost. U drugom dijelu je došlo do fizičkog pada, ali opet nismo dopustili Spartaku da stvori prilike. Pogodili smo i stativu, a onda smo primili taj gol. I dalje vjerujem u svoju ekipu.[/pull_quote_right]

Ekipa s Otoke u prvom poluvremenu je bila dosta bolji protivnik od gostiju iz Trnave. Fudbaleri Olimpica uspješno su branili svoj gol, te brzom igrom dolazili u priliku da savladalu gostujućeg golmana Kneževića.

Borbenost tima koji s klupe predvodi Mirza Varešanović isplatila se već u 14. minutu, kada je Boris Pandža zatresao mrežu Slovaka i doveo Olimpic u vodstvo.

Osim Pandžinog gola, u prvom poluvremenu vrijedi spomenuti prečku koju je pogodio napadač Admir Raščić krajem prvog dijela utakmice.

Drugo poluvrijeme ponovo je donijelo dobru igru Vukova, ali i Slovaci su igrali dosta bolje želeći da postignu gol koji bi im mnogo značio pred revanš u Trnavi.

Oba tima su imala nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka, a mreže su mirovale sve do 69. minuta, kada je u igru ušao igrač Spartaka Emir Halilović, mladić rođen u Sapni, te iz prvog kontakta s loptom postigao gol za izjednačenje.

Spartak_Trnava_Vlasko_Jarabek

Halilović je prije odlaska u inostranstvo nosio dres Budućnosti i Zvijezde iz Gradačca, a danas je odigrao svoju prvu službenu utakmicu za Spartak.

Olimpic je pokušavao doći do novog vodstva i samo četiri minuta kasnije nakon dobre akcije domaći igrači pogađaju stativu.

U narednim minutama gledaoci su mogli vidjeti nekoliko prilika s obje strane, međutim mreže su do kraja utakmice mirovale.

Pred sarajevskim timom je težak zadatak da za sedam dana u Trnavi ostvari rezultat koji bi mu donio plasman u drugo pretkolo Evropske lige.

Olimpic Sarajevo – Spartak Trnava 1:1 (1:0)

Golovi: 14. Pandža – 70. Halilović, ŽK: Nikolič (Trnava).

Sarajevo: Hamzić – Gligorov, Regoje, Bogičević, Merajić – Handžić, Jusufović (80. Karić) – Brković, Muharemović, Pandža (80. Stefan) – Raščić
Trnava: Knežević – Gogal, Nikolić, Bortel, Čonka – Sabo, Greššak (46. Casado) – Schranz (70. Halilović), Vlasko, Miković (63. Cleber) – Harba