Premijer liga BiH

Remi u Mostaru: Velež i dalje neporažen, Željezničar još uvijek bez pobjede

velez-zeljo

Rođeni su došli do izjednačenja od 2:2 u 77. minuti kada je glavom pogodio Ovčina. U nastavku utakmice uglavnom smo gledali napade domaćih koji su željeli potpuni preokret, ali nisu došli do pobjedonosnog pogotka

Utakmica između Veleža i Željezničara u 30. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine završena je bez pobjednika (2:2). Tako su Rođeni nastavili niz bez poraza, dok sa druge strane Plavi još uvijek čekaju na pobjedu u drugom dijelu sezone.

Velež je imao šansu u šestoj minuti kada Georgijević nije dobro zahvatio loptu. Isti fudbaler pokušao je i minutu poslije. Veliku priliku imao je Brandao u devetoj minuti, no Bender je odbranio njegov udarac. Rođeni su došli u prednost u 15. minuti kada je Georgijević zatresao mrežu Plavih.

Minutu nakon gola Bender je intervenisao ispred Brandaa, a odmah na drugoj strani Bojo je bio u šansi, no izblokirala ga je odbrana domaćih. Željezničar je došao do poravnanja u 24. minuti. Miličević je pogodio iz slobodnog udarca, a lopta na putu do gola je zakačila Vehabovića.

Georgijević je bio neprecizan glavom u 28. minuti, ali pet minuta poslije opasnije je zaprijetio Željezničaru, no lopta je otišla malo pored gola. Nije bilo opasnosti po gol domaćih nakon pokušaja. Tim sa Grbavice došao je do preokreta u 37. minuti kada je glavom nakon kornera pogodi Juričić.

Velež je izveo opasan napad odmah nakon gola, no odlično je reagovala odbrana Plavih i lopta je izbačena sa gol-linije. Do kraja prvog dijela utakmice na stadionu Rođeni nije bilo promjene rezultata.

Vehabović je pogodio prečku iz slobodnjaka iskosa sa lijeve strane u 54. minuti, ali prvi opasniji napad domaći su izveli u 64. minuti kada je dobro reagovala odbrana Veleža, a nakon toga Bender je zaustavio udarac Radovca. Opasno je bilo pred golom Plavih i u 70. minuti, ali Georgijević nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom.

Rođeni su došli do izjednačenja od 2:2 u 77. minuti kada je glavom pogodio Ovčina. U nastavku utakmice uglavnom smo gledali napade domaćih koji su željeli potpuni preokret. U drugoj minuti sudijske nadoknade Plavi su imali šansu kada je pokušao Gasal, ali je sjajno odbranio Bogdanović i ostalo je 2:2.

Velež – Željezničar 2:2

Stadion: Rođeni (Mostar). Sudija: Antoni Bandić (Grude). Žuti kartoni: Ćosić (Velež), Juričić, Alispahić, Šehić, Čeliković, Vrhovac (Željezničar).

FK VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ferreyra, Radovac, Anđušić, Vehabović, Ovčina, Brandao (od 57. minute Cvijanović), Georgijević.

FK ŽELJEZNIČAR: Bender, Ikić, Vrhovac, Miličević, Blažević, Čeliković, Mujezinović, Subašić (od 66. minute Gasal), Alispahić (od 56. minute Alispahić), Bojo, Juričić.