Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BHT Premijer liga

Remi Zrinjskog i Sarajeva, Tuzla City rutinski, ljepotica u Bijeljini

sarajevo-zrinjski

Odigrana su četiri meča BHT Premijer lige

Sarajevo i Zrinjski odigrali su bez golova u derbiju 12. kola Premijer lige BiH. Ključni detalj meča dogodio se u 65. minuti. Sudija Miloš Gigović pokazao je crveni karton Anelu Hebiboviću, čini se zbog prigovora. Uslijedili su burni protesti s klupe Sarajeva, ali Hebibović je morao u svlačionicu, a Sarajevo do kraja meča s igračem manje na terenu.

Zrinjski je počeo još žešće pritiskati, ali lopte su sijevale uglavnom pored gola Kovačevića.

 

Ostalo je 0:0.

Sjajnu utakmicu danas su u Bijeljini, u okviru 12. kolu Premijer lige odigrali Radnik i tuzlanska Sloboda.

Viđeno je čak pet golova, a Radnik je na kraju slavio s 3:2 i došao do nova tri boda. Ekipa iz Bijeljine nastavila je tako fantastiču seriju dobrih rezultata. U zadnjih sedam utakmica u Premijer ligi BiH, Radnik je dobio čak šest. Podsjećamo, Bijeljinci su nakon tri kola na svom saldu imali nula bodova.

Sloboda je prva postigla gol i to u 9. minutu preko Edisa Smajića, koji se vratio u startnu postavu kluba iz Tuzle.

Nakon gola Sloboda se povukla, Radnik preuzeo inicijativu, i brzo im se isplatilo. U 21. minuti je nakon centaršuta Velibora Đurića šutirao Mahir Karić, a onda je loptu u svoju mrežu poslao Amar Beganović.

Već u 36. minutu Nedim Mekić je pogodio za potpuni preokret, 2:1.

Sjajno prvo poluvrijeme donijelo je još jedan gol. Demir Peco je pogriješio i skrivio penal u 42. minuti, a Omar Pršeš sigurno pogodio s bijele tačke za 2:2.

Na gol odluke čekalo se do 72. minuta. Mekić je izveo slobodan udarac, a Lakić asistirao za Karića koji udarcem glavom pogađa za konačnih 3:2.

lvir Baljić na sjajan način debitovao je na klupi Tuzla Cityja.

Njegov tim je danas na Tušnju sa 3:0 savladao Zvijezdu 09.

U prvom dijelu nije bilo golova, ali onda je Baljić pogodio sa izmjenama i njegov tim je došao do ubjedljive pobjede.

Prvo je Mirsad Ramić, u 52. minuti, nakon nekoliko minuta na terenu pogodio za 1:0.

Pet minuta kasnije Šarčević je ubacio, a Stanišić pogodio vlastitu mrežu za vodstvo Tuzle od 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je još jedan rezervista Brić nakon asistencije Voje Ubiparipa.

Čelik je pobijedio Široki Brijeg sa 2:0.

Prvo poluvrijeme je započelo inicijativom gostiju, ali iz nje nisu uspjevali ništa napraviti. Najznačajniji detalj prvog poluvremena bio je crveni karton Branimira Cipetića u 41. minuti meča. Drugo poluvrijeme je proteklo u dominaciji domaćeg tima koji je sa igračem više uspjeo doći do dva gola i to na samom kraju meča. Oba gola je postigao Ajdin Mahmutović. Prvi put je pogodio u 81. minuti meča, a za ovjeru pobjede je pogodio u 90. minuti.

Ovo je bila veoma važna pobjeda za ekipu iz Zenice, koja je učvrstila svoju poziciju na tabeli, a Širokom preostaje da u narednim kolima pokuša pobjeći od zone ispadanja