Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener zrinjskog

Rendulić ne gubi nadu: Grešku smo skupo platili, vjerujem u prolaz dalje

zrinjski slovan
Foto: Mario Obrdalj/FENA

“Kontrolisali smo događaje od prve do zadnje minute. Nismo uspjeli poentirati nažalost. Oni su iz jedine šanse dali gol”

Nogometaši Zrinjskog poraženi su u prvom susretu druge runde kvalifikacija za UEFA-inu Ligu prvaka od ekipe Slovana iz Bratislave.

Trenutak odluke desio se u 53. minuti kada je pogodio Zuberu, a trener “plemića” Krunoslav Rendulić prokomentarisao je meč.

“Kontrolisali smo događaje od prve do zadnje minute. Nismo uspjeli poentirati nažalost. Oni su iz jedine šanse dali gol. Napravili smo grešku i skupo je platili. Nemam šta zamjeriti igračima. Bili su motivirani, pružili su maksimum. Nismo uspjeli danas”, ističe Rendulić.

Povreda Bilbije

Povreda Nemanje Bilbije je uveliko uticala na meč.

“Sigurno da je bio rizik što smo ga gurnuli u igru, ali nismo imali izbora. Ima napuknuto rebro, ali morali smo dati sve u napad. Ćorlukinua prilika je bila sjajna, nažalost nismo uspjeli. Danas smo grešku skupo platili.”

Može tim Zrinjskog žaliti i za prilikom Marija Ćužea.

Rendulić ne gubi nadu

“To je situacija gdje morate završiti iz prve lijevom. Ćuže je prebacio na desnu i situacija se usporila. To je nogomet i deševa se. Vidjeli smo da možemo. Imamo još 90 minuta i sve je moguće” ističe Rendulić.

Bilbija i Jakovljević će biti spremniji, koliko može Zrinjski?

“U toj utakmici nećemo kalkulirati. Ako želimo dalje moramo pobijediti. Nadam se da ćemo biti koncentriraniji i da ćemo proći dalje”, istakao je Rendulić.