Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Stigla je hladnija fronta: Nagli pad temperatura, moguće je i nevrijeme

mapa oblaci
Foto: FHMZ

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25, na jugu zemlje od 28 do 32 stepena

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Mogući su i obilniji pljuskovi. Najviše sunčanog vremena bit će na jugu zemlje.

Puhat će slab do umjeren vjetar, u Bosni sjevernog, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25, na jugu zemlje od 28 do 32 stepena.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno. Prolazni pljuskovi su mogući prijepodne i sredinom dana.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, a najviša dnevna oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Stiže hladnija fronta

Kako javlja portal BHMETEO.ba, sa sjevera se spušta hladna fronta koja će otpuhati vrućine iz naših krajeva na neko vrijeme. Stiže osjetno zahlađenje, a sa njim i prolazno padavine u većem dijelu zemlje.

Najavljeno zahlađenje i padavine pristižu sa sjevera. Nakon prve ture oluja koju smo ispratili jučer sredinom dana, druga tura sa malim zakašnjenjem stiže i danas. Naoblačenje uz prolazno kišu može očekivati veći dio zemlje. Lokalno i uz nevrijeme u dijelovima sjeverozapadne, sjeverne, sjeveroistočne i dijelom centralne Bosne.

Uticaj hladne fronte najmanje će se osjetiti u Hercegovini, primarno njenom jugu i zapadu gdje bi padavine uglavnom izostale.

Temperature u osjetnom padu, u Bosni i za 10-15°C u odnosu na ranije dane. U Hercegovini blaži pad temperature. Vjetar u skretanju na sjeverac, prolazno i pojačan i buru.

U noći na četvrtak razvedravanje uz prestanak padavina. Uslijedice prilično svježa noć, idealna za spavanje. Četvrtak kao ljetni dan iz snova. Sunčan, stabilan i ugodno topao.

26.07. – 01:15 | Sa sjevera se spušta hladna fronta koja će otpuhati vrućine iz naših krajeva na neko vrijeme. Stiže…

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, July 25, 2023