Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raskid saradnje

Rendulić više nije trener Zrinjskog! Evo ko su kandidati za preuzimanje klupe Plemića

Krunoslav Rendulić
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Krunoslav Rendulić

Krunoslav Rendulić je ekipu Zrinjskog preuzeo prošle zime, a tim je predvodio na 47 mečeva. Upisao je 31 pobjedu, pet remija, te 11 poraza

Krunoslav Rendulić od danas više nije trener HŠK Zrinjski Mostar, a sporazumni raskid saradnje je dogovoren nakon obavljenog razgovora i iscrpne analize aktuelnog trenutka, poručili su iz tabora aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine.

Mostarci cu se zahvalili hrvatskog stručnjaku na svemu što je uradio za klub, ali obavijestili javnost i navijače da će blagovremeno saopštiti i sve naredne korake.

“Na mjesto šefa stručnog stožera hrvatski trener je imenovan 30. novembra 2022. godine, a u proteklih 12 mjeseci tim je vodio u 47 službenih utakmica. U istorijskim knjigama ostat će zapisano da je Plemiće vodio do prve dvostruke krune u povijesti, a onda i do prvog plasmana u grupnu fazu UEFA Konferencijske lige! Treneru Renduliću se zahvaljujemo na profesionalnoj saradnji i velikim uspjesima koje je ostvario s timom te mu kao Klub od srca želimo puno sreće i sportskog uspjeha u nastavku trenerske karijere. HŠK Zrinjski će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost”, poručili su Plemići.

Najozbiljniji kandidati za preuzimanje klupe mostarskog tima su Ante Čačić i Stjepan Tomas, piše N1.

70-godišnji Čačić ljetos se povezivao i sa klupom FK Sarajevo, a posljednji angažman imao je na klupi zagrebačkog Dinama. U karijeri je predvodio još Inter Zaprešić, Lokomotivu, Radnik Sesvete, Maribor, Slaven Belupo, Pyramids, te fudbalsku reprezentaciju Hrvatske.

S druge strane Stjepan Tomas je posljednji angažman imao u ekipi Osijeka, a predvodio je još Antalyaspor, Rizespor, Goztepe, te moldavski Sheriff.

Krunoslav Rendulić je ekipu Zrinjskog preuzeo prošle zime, a tim je predvodio na 47 mečeva. Upisao je 31 pobjedu, pet remija, te 11 poraza.