Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. juniorke

Reprezentacija BiH poražena sa 10:0

Foto: NSBiH

Težak poraz na otvaranju kvalifikacija

Prva utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U19 za žene je odigrana, a Nizozemska je dominirala nad našom reprezentacijom, ostvarivši uvjerljivu pobjedu rezultatom 10:0.

Domaće fudbalerke su sjajno krenule u susret i već u petoj minuti stekle prednost. Tolhoek je na asistenciju Frijnsa postigla prvi gol za vodstvo od 1:0. Naša reprezentacija nije uspjela nadoknaditi zaostatak, a drugi gol za Nizozemsku nakon toga stigao je u 38. minuti kada je Frijns ponovno zatresla mrežu nakon asistencije Tolhoek.

U 44. minuti Keukelaar je dodala treći gol za Nizozemsku, a samo dvije minute kasnije, La Croix je iskoristila asistenciju Keukelaara za četvrti gol.

Na poluvremenu je rezultat bio 4:0. U drugom dijelu utakmice, u 49. i 52. minuti, došlo je do dva autogola, prvo je Avdić pogodila svoju mrežu, a potom je to učinila i Radulović, povećavši vodstvo Nizozemske na 6:0. Nakon toga, Tolhoek je postigla još dva gola u 58. i 62. minuti. U 78. minuti Kroese je dodala još jedan gol za Nizozemsku, čime je rezultat bio 9:0.

Osam minuta prije kraja utakmice, Nizozemska je postigla svoj deseti pogodak na utakmici, završivši utakmicu s nevjerovatnim rezultatom.