Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slavili u čitluku

Borac juriša ka duploj kruni, “razbili” su Široki u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH

siroki borac
Foto: NK Široki Brijeg

Borac je slavio sa 3:1 i tako zakoračio u veliko finale

Nogometaši Borca nalaze se na pragu plasmana u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Banjalučani su danas u Čitluku ostvarili veliku prednost protiv Širokog Brijega u prvoj utakmici polufinala najmasovnijeg bh. takmičenja.

Borac je slavio sa 3:1 i tako zakoračio u veliko finale, najavivši pohod na duplu krunu. Podsjetimo, tim Vinka Marinovića trenutno je na vrhu tabele Premijer lige BiH.

Borac je danas bio bolji od starta meča, a do prednosti je stigao u 21. minuti kada je nakon dobre akcije Zoran Kvržić uposlio Jakova Blagića koji sa par metara matira golmana domaćih. Široki je do poravnanja mogao doći veoma brzo, ali je golman Milošević u jednom napadu u dva navrata zaustavio pokušaje Mamića i Kuprešaka, da bi onda Čineda šutirao pored gola.

Kazna je stigla u 28. minuti. Ovaj put Blagaić centrira, a za 2:0 pogađa Ranko Jokić. Do kraja nije bilo većih prilika, domaći su nešto pokušavali, ali na odmor se otišlo sa velikom prednosti gostiju.

U nastavku je Široki krenuo na sve ili ništa. Na startu drugog dijela prijetli su preko Marića i Činede, ali rezultat se nije mijenjao, sve do 61. minuti kada Banjalučani rješavaju pitanje pobjednika, ali i prvog finaliste. Mladi David Vuković je namjestio loptu na nekih 20-tak metara i majstorski pogodio iz slobodnjaka. Nedugo zatim, moglo je biti i 4:0, ali Enver Kulašin nije pogodio iz dobre pozicije.

Domaći ipak dolaze do pogotka u 71. minuti. Mamić je loptu spustio za Petra Mišića koji donosi svom timu kakvu takvu nadu pred revanš. Čavić je kraju imao šansu za 4:1, ali rezultat se nije mijenjao.

Revanš susret između Borca i Širokog Brijega igra se 17. aprila u Banjaluci. U drugom današnjem polufinalu danas se od 18 sati sastaju Sloga i Zrinjski.