Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

austrija

Policija objavila nove fotografije žena koja se povezuje s nestankom Danke

Policija objavila nove fotografije žena koja se povezuje s nestankom DankePolicija objavila nove fotografije žena koja se povezuje s nestankom DankePolicija objavila nove fotografije žena koja se povezuje s nestankom DankePolicija objavila nove fotografije žena koja se povezuje s nestankom Danke
Policija objavila nove fotografije žena koja se povezuje s nestankom Danke
Policija objavila nove fotografije žena koja se povezuje s nestankom Danke
Policija objavila nove fotografije žena koja se povezuje s nestankom Danke
Policija objavila nove fotografije žena koja se povezuje s nestankom Danke

Iz austrijske policije apeliraju na sve građane koji su vidjeli dvije žene sa snimke da odmah kontaktiraju policiju

Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić, koja je 26. marta nestala kod Bora, vjerovatno je uočena na tramvajskoj stanici u Beču, objavila je bečka policija. Djevojčica iz Srbije identificirana je na videu koji je snimio svjedok, objavila je policija u srijedu.

“Nakon što su rođaci djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerovatno riječ o nestaloj curici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužitelja”, saopćeno je.

Policija je objavila i nove fotografije na kojima se vidi djevojčica u društvu dviju žena, piše Kronen Zeitung.

Dodaju da je policija u srijedu potvrdila da je djevojčica možda viđena na tramvajskoj stanici Schottenring.

U saopštenju policije se samo navodi da je pokrenuta istraga o nestaloj djevojčici.

Apel policije

Iz austrijske policije apeliraju na sve građane koji su vidjeli dvije žene sa snimke da odmah kontaktiraju policiju.

Kako je u utorak potvrdila bečka policija, vlastima Srbije u subotu se javio jedan džavljanin Srbije koji živi i radi u Beču. Oko 20 sati on je u austrijskoj prijestolnici primijetio maleno dijete na tramvajskoj stanici Schottenring. Bilo je u društvu dviju odraslih žena.

Muškarac je vidio veliku sličnost između djevojčice i Danke koja je nestala u Srbiji te je odmah snimio dijete i dvije žene koje su bile s njom. Potom je snimke dao vlastima radi daljnje istrage.

Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za djevojčicom traga i za ženama sa snimke za koje se sumnja da su državljanke Rumunije.

Pokrenuta istraga

Podsjetimo, srbijanska policija u noći na nedjelju dobila je mail iz Beča u kojem srpski državljanin navodi da je vidio djevojčicu koja podsjeća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je svjedočio.

Naime, Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču, prijavio 30. marta da je na autobuskoj stanici u centru austrijskog glavnog grada vidio djevojčicu, koja, navodno, nalikuje nestaloj Danki, u pratnji dvije žene.

Interpol je pokrenuo međunarodnu potragu za Dankom Ilić (2) prije sedam dana. Na snazi je žuta potraga, koja se raspisuje u slučaju potrage za nestalim osobama ili zbog identifikacije osobe koja se ne može samoidentificirati.