Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi nastup

Reprezentativac BiH debitovao u španskoj La Ligi, njegova ekipa osvojila bod u gostima

reprezentativac
mallorca fb

Nadati se da će bh. reprezentativac u budućnosti biti stalni član prve postave Mallorce, koja je trenutno na 12. mjestu La Lige

Reprezentativac BiH Dennis Hadžikadunić još u januaru ove godine je postao član Mallorce, ali sve do danas nije imao nijedan zvanični nastup za španskog prvoligaša.

To se sada promijenilo. Nogometni reprezentativac BiH igrao je od početka susreta 28. kola La Lige, a njegova ekipa osvojila je bod nakon velike drame na gostovanju kod Valladolida, piše Scsport.ba.

Poveli su domaći u 33. minuti preko Kikea Pereza, rezultatom 1:0 zaključeno je prvo poluvrijeme. Reprezentativac Kosova Vedat Muriqi izjednačio je u 53. minuti, da bi Manu Morlanes donio prednost gostima pet minuta kasnije.

Zatim je Marokanac Selim Amallah pogodio u 68. minuti za egal, a Monchu četiri minute prije kraja glavom poentirao za 3:2.

No, to nije bilo sve. Sudija Ruiz u nadoknadi je dosudio penal zbog igranja rukom u šesnaestercu. Siguran realizator bio je Muriqi – 3:3!

Hadžikadunić je odigrao cijeli meč. Nadati se da će se u budućnosti biti stalni član prve postave Mallorce, koja je trenutno na 12. mjestu La Lige.