Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Repuh: Poboljšati igru FK Sarajevo u svim segmentima

senad_repuh333

Proslavljeni igrač Fudbalskog kluba Sarajevo i kapiten šampionske ekipe “bordo kluba” iz sezone 2006./2007. Senad Repuh, koji od početka septembra obnaša dužnost pomoćnog trenera u stručnom štabu na čijem čelu se nalazi Mehmed Janjoš, kazao je da klub može biti zadovoljan učinjenim na polusezoni Premijer lige BiH.

– Nismo imali dovoljno velik uvodi u ekipu i mogu reći da smo reprezentativne pauze u prvenstvu jako dobro iskoristili i na kraju, kada sumiramo učinjeno, možemo biti zadovoljno. Prostora za napredak ima, što je dobro i u narednim period to želimo iskoristiti – rekao je Repuh.

Dodao je da su pauze u prvenstu iskorištene na najbolji mogući način kao i to da rezultati nisu izostali.

Na pitanje o tome koliko znači podrška navijača, Repuh je kazao da se fudbal igra zbog njih i da svaki svaki igrač, koji izađe na teren, želi vidjeti ispunjene tribine i osjetiti podršku navijača.

– Najljepše je igrati pred koševskom publikom i svaki podrška godi. Iskreno, dok sam bio aktivan igrač, meni su i negativni komentari odgovarali, s obzirom na to da je to pokazatelj da je navijačima stalo, da su došli tu zbog tebe, a zapitao bih se kada bi šutili, bez obzira na stanje na terenu. Podrška navijača nam je vjetar u leđa i puno nam znači – objasnio je.

Osvrnuo se i na mlade igrače FK Sarajevo, dodavši da je i sam prošao put iz omladinskih kategorija do prvog tima.

– Danas imamo Akademiju, koja je na dobrom putu, ali treba vremena da se razviju mladi igrači. Dobro je što imamo već nekoliko talenata koji su u Evropi primijećeni i sve je na njima. S mladim igračima treba biti strpljen i oprezan – kazao je Repuh za zvaničnu stranicu kluba.

Sarajevo ima najbolju odbranu lige i drugi najbolji napad, ali Repuh smatra da statistika zna zavarati. Ona može, dodaje, biti lažna slika realnog stanja.

Istakao je da i pored zadovoljavjućeg stanja, klub može podići nivo igre na jednu višu razinu u svim segmentima.

– Prvenstvno jako brzo počinje, puno je posla pred nama. Ne želimo igračima stvoriti pritisak i komplikacije. Ovaj period ćemo iskoristiti da u svakom segmentu poboljšamo našu igru, kako ofanzivno, tako i defanzivno, a sigurno je da defanzivni prekidi predstavljaju problem, s obzirom na to da smo nekoliko golova primili iz prekida – obašnjava Repuh.

Obrazložio je da izlazak u Evropu je uvijek cilj FK Sarajevo, te da su svjesni odgovornosti.

– Evropa nam je primarni cilj, nadam se da ćemo nastaviti ovim ritmom, kojeg smo započeli. Naravno, bilo bi najljepše ostvariti izlazak u Evropu osvajanjem trofeja, ali ne treba biti gladan. Međutim, naš problem jeste što smo gladni, kao profesionalci, imamo sportske ambicje i držimo se toga – zaključio je.

Repuh je ponikao u “bordo klubu”, a u igračkoj karijeri sakupio je 188 zvaničnih nastupa, postigao je 28 golova, a dres “A” reprezentacije BiH je obukao na 14 utakmica.