Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Govedarica: Prekršajne prijave protiv nadležnih u RS-u

govedarica-2

Srpska demokratska stranka (SDS) podnijet će prekršajne prijave protiv nadležnih u RS-u, jer su prilikom predlaganja budžeta RS-a prekršeni zakoni o budžetskom sistemu i fiskalnoj odgovornosti, najavio je danas šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Vukota Govedarica.

Tvrdi da je ministar finansija Zoran Tegeltija „teško prekršio odredbe zakona, jer nije potpisao i ovjerio izjavu o fiskalnoj odgovornosti te dostavio parlamentu uz budžet RS-a“.

– Bez te izjave, ne može se razmatrati budžet RS-a – rekao je Govedarica novinarima kritikujući činjenicu da se i pored toga u Narodnoj skupštini RS-a danas razmatra budžet RS-a za narednu godinu.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Branislav Borenović tvrdi da je predloženi budžet za 2017. sve osim odraza ekonomskih reformi.

– Predloženi budžet je odraz prazne kase i ovo što rade narodu se može okarakterisati kao ekonomski zločin – rekao je Borenović i dodao da su budžetski prihodi godinama na gotovo istom nivou, dok dugovanja “strahovito” rastu.

Bar iz moralnih razloga, kako je dodao, nadležni u RS-u bi trebali da odgovaraju zbog trenutnog stanja u ekonomiji RS-a.

Predloženi budžet je takav da, kako kaže, vladajuća većina želi da kazni one koji su im dali povjerenje na proteklim izborima.

– Ovo je velika sramota i prevara vladajuće koalicije, koja smanjuje plaće, podsticaje i ukida određene privilegija čime pokazuje da su prevarili građane RS-a – rekao je Borenović.