Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Repuh: Pretpostavljam da se igrači ne mogu nositi s pritiskom

senad repuh

Sarajevo je izgubilo od GOŠK-a 1:0 na domaćem terenu, a navijači nisu skrivali svoje emocije i jasno su poručili s tribina: “Uprava napolje”, te pokazali šta misle o trenutnom stanju u klubu jer bordo tim nakon tri kola ima tri boda uz dva domaća poraza.

“Čestitam GOŠK-u na zasluženoj pobjedi. Očito da su greške postalo simptomatične na Koševu. Pretpostavljam da igrači ne mogu da se nose s pritiskom, a to znači da možda nedostaje kvaliteta. Prvenstvo je tek počelo. Imamo Hadžića u napadu, a i Ahmetovića. Sigurno da je realizacija na slabom nivou i očito je da je i to jedan od problema,” otvoren je poslije susreta bio strateg domaćih Senad Repuh i još dodao:

“MIslim da se o igračkom kadru moralo ranije razmišljati. Nismo imali dovoljno vremena za uigravanje jer nam je otišlo nekoliko važnih igrača. Nažalost, očito da nam fali uigranosti. Žao mi je igrača, teško mi je zbog poraza. Treba se podići, ima još puno da se igra do kraja. Moramo sjesti i vidjeti šta zaista hoćemo.”

S veseljem je na drugoj strani pobjedu GOŠK-a popratio njihov trener Slaven Musa.

“Moram izraziti zadovoljstvo pobjedom. Mi smo imali plan, koji nekad upali nekad ne. Golman je prvo poluvrijeme nas sačuvao, ali imali smo cilj da u toj zoni kada Sarajevo bude pod pritiskom iskoristimo to. Postigli smo pogodak, a zatim sa brzim igračem pokušali i da završimo posao. Smatram da smo zasluženo slavili”, kazao je Musa.