Potvrdio Jean-Michel Aulas

Revanš utakmica osmine finala Lige prvaka Juventus – Lyon 7. avgusta

juventus-lyon

Za sada nje poznato kada će se igrati utakmica između Manchester Cityja i Real Madrida, koja se prije prekida natjecanja trebala igrati isti dan kada i utakmica Juvetus-Lyon

Predsjednik francuskog prvoligaša Lyona Jean-Michel Aulas potvrdio je u subotu za francusku televiziju RTL, što je prenio britanski “Daily Mirror” da će njegov klub uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Juventusa igrati 7. avgusta.

Utakmica će se igrati pred praznim tribinama u Torinu. Prvu utakmicu dobio je Lyon sa 1-0.

“Potvrđeno je da će se naša utakmica protiv Juventusa igrati 7. avgusta, bez gledatelja. Ako naše pravno djelovanje da se francusko prvenstvo nastavi ne uspije, Lyon i Paris Saint-Germain će biti masakrirani od strane klubova koji će se pripremati”, kazao je za RTL Aulas, prenosi Hina.

Za sada nje poznato kada će se igrati utakmica između Manchester Cityja i Real Madrida, koja se prije prekida natjecanja trebala igrati isti dan kada i utakmica Juvetus-Lyon.

Brojni nogometni savezi tek trebaju odlučiti hoće li nastaviti prvenstvo ili će ga samo završiti, a UEFA im je dala rok do 25. maja. Engleski nogometni savez je sklon tome da se prvenstvo nastavi, dok je francuska La Ligue de Football Professionnel (LFP) otkazala nastavak prvenstva i proglasila prvaka.

Iako su neki pohvalili odluku LFP-a, ona se našla i na udaru kritike, PSG je osvojio deveti naslov prvaka, a Toulouse i Amiens su ispali u drugu ligu, iako je do kraja prvenstva ostalo još 11 kola.

Lyon je odmah zaprijetio tužbom s obzirom da je zbog naprasnog prekida prvenstva i otkazivanja nastavka ostao bez prilike da se kvalificira za nastup u Evropi sljedeće sezone, iako je šesti sa samo bodom zaostatka za petoplasiranom Nicom.