Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Robbie Savage: Možete odmah dodijeliti šampionski pehar Chelseaju

chelsea savage

Robbie Savage, nekadašnji reprezentativac Velsa i fudbaler mnogih engleskih klubova kazao je da već sada Chelseaju, lideru Premier lige može biti dodijeljen pehar namijenjen šampionu Engleske, javlja Anadolu Agency (AA).

Savage, koji radi kao stručni konsultant na BBC-u, smatra da je sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester City poslije 18 odigranih kola nedostižno do kraja. Istina ukoliko večeras savlada Stoke City, Liverpool bi mogao prići na šest bodova zaostatka za timom koji sjajno s klupe vodi Antonio Conte.

“Treba im odmah dati trofej, ne vidim nikoga ko bi ih mogao stići. Imaju sjajnu odbranu i odlična napadačka rješenja. Oni mogu igrati sve fudbalske stilove i slomiti bilo kojeg rivala“, poručio je Savage.

Chelsea je u sjajnom nizu od 12 pobjeda za redom u Premier ligi. Ukoliko 31. decembra na Stamford Bridgeu savlada Stoke, onda će 4. januara u londonskom derbiju na White Hart Laneu protiv Tottenham Hotspuru imati priliku da izjednači Arsenalov rekord od 14 vezanih trijumfa u prvenstvu.

Ono što je zanimljivo za “plavce“ je činjenica da su u zadnjih 12 utakmica, koje su dobili, u Premier ligi primili samo dva gola, po jedan od Tottenhama i Manchester Cityja. Nakon 18 odigranih kola Chelsea je prvi sa 46 bodova, slijede ga Manchester City sa 39 i Liverpool sa 37, ali i utakmicom manje.