Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mađarski mediji

Robert Prosinečki kandidat za klupu posrnulog MOL-a

prosinecki turska (1)

Ekipu je privremeno preuzeo dosadašnji pomoćnik Tamas Szalai, ali poraz u prošlom kolu protiv fenjeraša DVTB-a, kojeg vodi Zoran Zekić, natjerao je čelnike kluba da traže drugo rješenje

Prema pisanju mađarskih medija, jedan od kandidata za užarenu klupu MOL Fehervara je i Robert Prosinečki, bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

MOL Fehervar je veoma ambiciozno ušao u novu sezonu, ali u posljednje vrijeme ide im veoma loše, a to je otkazom platio trener Gabor Marton.

Ekipu je privremeno preuzeo dosadašnji pomoćnik Tamas Szalai, ali poraz u prošlom kolu protiv fenjeraša DVTB-a, kojeg vodi Zoran Zekić, natjerao je čelnike kluba da traže drugo rješenje. MOL je potpuno izgubio priključak za vodećim Ferencavrošom, koji im je pobjegao na čak 20 bodova viška. Do kraja sezone ekipa će se boriti da sačuva poziciju koja vodi u Ligu Evrope. Trenutno su treći na tabeli.

Osim Prosinečkog, kandidati za klupu kluba koji je u sedam utakmica drugog dijela sezone upisao samo jednu pobjedu, su Cristiano Bergodi, donedavni trener Universitatea Craiove, te 39-godišnji Imre Szabics, trenutno pomoćni trener reprezentacije Austrije.

Hrvatski stručnjak je bez kluba od novembra prošle godine kada je napustio Denizlispor, a vodio je i Kayserispor nakon odlaska sa klupe reprezentacije BiH.